Etter å ha blitt konfrontert med funnet av en tung pakke i fjorden, erkjente ektemannen Thomas Müller (34) tirsdag å ha drept sin kone og dumpet henne i Lysefjorden i påsken.

— Vi følte oss sikre på at det var henne, på bakgrunn av hans forklaring. Nå er det sikkert, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til NTB om identifiseringen.

Kvinnen skal obduseres ved patologisk avdeling på Sykehuset i Stavanger fredag.

Parets to barn på sju og elleve år skal avhøres i et dommeravhør fredag. De to er under barnevernets omsorg og har bistandsadvokat.

Dumpet i fjorden

Tirsdag hentet politiet opp pakken, som viste seg å inneholde liket av en kvinne. Kroppen var pakket inn og lå på 70 meters dyp. Da ektemannen ble konfrontert med funnet i politiavhør, avbrøt han avhøret. Etter en tenkepause ble han avhørt på nytt og erkjente drapet - tre uker etter at hans kone forsvant.

DREPT: Agnes Elisabeth Müller
SCANPIX

— Han har kommet med en forklaring rundt hvordan han har gjort dette, men det er flere vitneavhør og tekniske undersøkelser som skal gjennomføres før vi kan si mer om hvordan han har drept henne, sier Nord-Varhaug.

Müller ble funnet sammen med en gummibåt, og pakken var festet til en tung rørbit. Ifølge politiet ble gummibåten brukt til å frakte den døde kvinnen fra stranda i Dørvika. 150 meter fra land ble det stukket hull på båten, slik at den sank til bunns.

Ønsker endret fengsling

Forsvarer Ørjan Eskeland sier Thomas Müller ønsker å få opphevet besøks- og medieforbudet han ble ilagt da han ble varetektsfengslet 30. april. Müller har siden da sittet fengslet i full isolasjon.

— Jeg mener behovet for restriksjoner er helt annerledes nå enn det var før tilståelsen, sier Eskeland til Stavanger Aftenblad.

Mannen er varetektsfengslet fram til 28. mai, men kjennelsen for full isolasjon går ut 14. mai.

— Vi vurderer fortløpende om det er behov for restriksjoner, men vi er for tidlig i hans forklaring til å gjøre det nå. Vi planlegger et nytt avhør av ham tirsdag neste uke, og vil ikke ta noen ny vurdering på dette før det, sier politiinspektør Nord-Varhaug til NTB.

Savnet siden påske

Agnes Elisabeth Müller forsvant onsdag 16. april. Samme kveld ble det skrevet to meldinger fra hennes Facebook-konto på ektemannens Facebook-vegg: først «Elster deg» og så «eg mener Elsker». En av spørsmålene politiet nå vil få svar på er om det faktisk var kvinnen som sendte disse meldingene.

To dager etter at Müller forsvant, meldte ektemannen henne savnet. Politiet satte i gang leteaksjoner på land og i vann, og gikk fra dør til dør for å hente inn vitneforklaringer. Etter en drøy ukes etterforskning ble Thomas Müller siktet for drap. Fram til tirsdag benektet han å ha drept sin kone.

Begge de to er tyske statsborgere, og bodde i området rundt Hamburg i Tyskland før de flyttet til Norge med sine to barn for snart fem år siden. Paret skulle skilles, og Agnes Elisabeth Müller ville ta med seg barna og flytte mer sentralt.