Kvinnen er 29 år og betegnes av politiet som fjellvant og godt utstyrt. Hun skulle gå på ski fra Abisko til Kautokeino og hennes siste posisjon er lokalisert i Dividalen i Målselv.

Fram til torsdag kveld meldte hun fra gjennom en OK-melding via en såkalt GPS-spot. Siden har ikke politiet hørt fra kvinnen.

— Dette er en yngre, svensk kvinne som er på tur alene. Hun er godt utstyrt og turen er godt planlagt. Hun hadde avtale om å sende en OK-melding morgen og kveld, men hun har ikke sendt melding fra senderen siden torsdag kveld. Vi har heller ikke fått noen nødmelding, så vi vet ikke om det har skjedd noe, om hun har gravd seg ned eller tatt inn på en hytte langs ruta, sier vakthavende redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) til NTB.

Fire scooterpatruljer fra Øverbygd Fjellredningsgruppe er satt inn i søket etter kvinnen. HRS vurderer også om det skal settes et helikopter inn i søket, men lørdag ettermiddag var det såpass lavt skydekke og dårlig sikt at man foreløpig avventet.

Bjørgaas forteller at det ligger en del turisthytter langs den såkalte Nordkalottleden, en merket sti som går på kryss og tvers av grenseområdet i Norge, Sverige og Finland, fra Sulitjelma i Nordland til den ender opp i Kautokeino i Finnmark. Løypa er ikke merket som vinterløype.