— Alle blir på Aker sykehus fram til mandag. Da starter arbeidet med å finne nye boliger. Vi har noen alternativer, så alle vil få et nytt sted å bo ganske raskt, sier fungerende bydelsdirektør Kerstin Berglund i Bydel Gamle Oslo.

Brannen slukket

— Brannen er slukket, og selve slukningsarbeidet har ikke vært veldig vanskelig, sa vakthavende brannsjef Kjell Kjensli til NTB like før 19.30 lørdag.

Brannvesenet driver nå med etterslukking på stedet.

Bygningen som brant er en kommunal boligblokk, og de fleste av de 92 beboerne er pleietrengende eldre. Også i 2008 brant det i blokken i Hagegata - den gangen mistet en 82 år gammel kvinne livet.

— Hele bygningen skal nå gjennomgås, og det vil ta litt tid før vi vet når bygget kan brukes igjen, forteller Berglund.

Ingen skadd

Brannvesenet kan fortelle at det var en komplisert evakuering siden så mange av beboerne ikke kunne komme seg ut på egen hånd.

— Av de 38 som måtte evakueres, ble de fleste båret ut. Det var selvsagt en stor jobb, og vi måtte prioritere det fremfor selve slukningsarbeidet, forteller Kjensli.

Han forteller at ingen ble alvorlig skadd i brannen, men at noen av beboerne kan ha fått i seg litt røyk.

Røykdykkere søkte lørdag kveld gjennom bygningen for å forsikre seg om at det ikke var flere personer der.

— Beboerne blir evakuert til Aker sykehus med Helseekspressen og blir undersøkt der, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Store skader

Klokken 17.45 meldte politiet at brannen var under kontroll, og en time senere klarte brannvesenet å slukke brannen.

— To eller tre leiligheter i 6. etasje har store brannskader, i tillegg er taket ødelagt. Men røyk og vannskader er det også andre steder i bygningen, sier Kjensli.

Ifølge NTBs reportere på stedet tok flammene tak i et stillas som sto på utsiden av bygningen.

Brannvesenet opplyser at brannen startet i en leilighet i 6. etasje og spredte seg videre til taket.

— Det er altfor tidlig å si noe om brannårsaken, og vi kan heller ikke si noe om hvor lenge bygningen vil være ubeboelig, forteller Kjensli.

Ikke spredningsfare

Brannvesenet i Oslo fikk hjelp av brannmannskaper fra Asker og Bærum, Nordre Follo og Nedre Romerike til slukningsarbeidet.

Ifølge brannvesenet var det aldri fare for at brannen ville spre seg til andre bygninger i nærheten, og det var også lite sannsynlig at den ville spre seg til andre steder i boligblokken.

— Det er betongdekke mellom etasjene, så det er lite fare for spredning av flammer i slike bygninger. Men røyken går jo gjennom alt, så den sprer seg, sa vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo Brannvesen til NTB ved 16.30-tiden.

Brannvesenet i Oslo fikk melding om brannen i Hagegata 29 klokken 15.34 lørdag ettermiddag.