— Bieber! Bieber! Bieber!

Rundt 3–400 hylende fans ventet i ettermiddag utenfor Grand Hotel, og det selv om politiet hardnakket hevdet overfor både presse og fans at den 18 år gamle verdensstjernen slett ikke befant seg på hotellet på Karl Johan. For jungeltelegrafen går, via telefoner, sms og Facebook, om hvor tenåringsidolet skal ha vært sett.

Politiet twitret om riktig hotell

Klokken 18.56 la operasjonsleder i Oslo politiet følgende melding ut på nettsamfunnet Twitter:

"Royal Christiania Hotel, Justin Bieber er gjest på hotellet."

Gratiskonsert

I morgen ettermiddag skal Bieber spille gratiskonsert utenfor Oslo S, og i dag er han meldt ankommet Oslo. Men hvor er han i mellomtiden? Noen venter utenfor det nye hotellet ved Østbanehallen, andre lusker rundt Royal Christiania i håp om et glimt av stjernen.

— Noen hadde sett ham sitte og spise på Aker Brygge, noen mente de hadde sett han i en taxi, men jeg vet ikke om vi tror på det. Hva vet du? Har du hørt noe? Hva sier de på de andre hotellene?

Eline Meinich (17) har gått rundt i byen sammen med tre venninner på jakt etter idolet, så langt uten hell, og er på intens jakt etter troverdig informasjon om hvor Justin Bieber

Er han her? June Skippervold (14), Alexandra Schouten (15), Eline Meinich (17) og Heidi Alexandra Olsen (18) har tatt plass utenfor det nye hotellet i Østbanehallen i håp om et glimt av superstjernen.

Hun og venninnene prøver en alternativ plan, og venter utenfor det nye hotellet på Østbanehallen. Inne i resepsjonen svarer de ansatte med passe lure smil at nei, de vet ingen ting, ta kontakt med plateselskapet. Utenfor sender TV 2 et innslag direkte, og dermed er det gjort: En hel horde fans er på vei til samme sted.

Langs Karl Johan spurter en skokk tenåringsjenter, med bokstavene JB og store hjerter tegnet med sprittusj i ansiktet, mens de utveksler sannsynlighetsberegner innen popfaget: Hvor er det mest sannsynlig at stjernen sjekker inn? Har de suiter? Er du sikker på at hotellet heter Stordalen?

Politihestene på plass

Imens ble politiet stående igjen utenfor Grand Hotel, der den desidert største horden fans befinner seg. Innsatsleder Tore Barstad smiler og konstaterer at det ikke var denne arbeidsdagen han så for seg i morges.

— Vi hadde hørt om selve arrangementet med Bieber, men visste ikke at det skulle komme flere hundre mennesker hit i dag. Så, ja, vi ble litt overrasket, og måtte prøve å lage litt orden her, sier Barstad.

Først forsøkte politiet å skyve fansen unna veien med milde beskjeder og geleidende hender. Det fungerte ikke.

— Så prøvde vi med sperrebånd. Det fungerte heller ikke. Så vi måtte ha opp noen gjerder til slutt, og det ser ut til å fungere

Politiet sørget for å holde veibanen ryddet etterhvert som hundrevis av "beliebere" strømmet til Grand Hotel i håp om at stjernen sjekket inn der.

Vi må ha litt plass, blant annet hvis utrykningskjøretøy skal forbi. Dette kan også bli ubehagelig for noen nærmest gjerdene, derfor har også vi fått en helseenhet som er i nærheten, sier Barstad, som konstaterer at det er mange «stayere» blant fansen som blir stående i timevis. Og politiet forsikrer, slik de gjerne gjør, at det ikke er noen grunn til å bli stående.

— Vi har forsøkt å si til dem at han ikke er her. Men de tror ikke på oss, sier han med et smil.