— Jeg kunne ikke se medlemmene i øynene og si at dette var et resultat det var verdt å avbryte streiken på, sier han til NTB.

Derfor fortsetter Unio streiken, og ikke bare fortsetter, men også opptrapper.

— Vi tar nå ut 344 flere i streik, og har vel 3500 statsansatte Unio-medlemmer i streik, sier Johannesen.

Han sier at utvidelsen av streiken er i tråd med tidligere planer som ble satt på vent da den frivillige meklingen startet fredag.

— Men dessverre kom vi ikke i mål til tross for to dagers arbeid. Vi gikk inn i forhandlingene med liv og lyst, men satt igjen med litt under en tidel, og det var ikke nok, sier han.

- Ikke på nivå med de private

Etter Johannesens mening var tilbudet fra staten ikke nok til å løfte de statsansatte opp på samme nivå som i privat sektor.

Fagforeningstoppen som kommer fra Politiets Fellesforbund, sier at Unio heller ikke var fornøyd med innretningen på oppgjøret.

— Tilbudet fra staten var ikke i tråd med god Unio-profil. Vi fikk ingenting til såkalte justeringsforhandlinger som kunne bidratt til å løfte lønnen for eksempel forskere, høyskolelærere og prester, sier han.

— Var det vanskelig å bryte forhandlingene når samarbeidspartnerne LO Stat og YS Stat sa ja?

— Nei, det var ikke problematisk. Det har vært politiske prosesser hos LO Stat og YS Stat som gjorde at de kom til en annen konklusjon. Jeg har stor respekt for deres avgjørelse, sier han.

Han sier at de tre sammenslutningene har stått skulder ved skulder og kjempet sammen.

— Det var synd vi ikke kunne avslutte sammen, men jeg har respekt for avgjørelsen, sier han.

Kan gå mot lønnsnemnd

Med bortimot 3500 medlemmer i streik, deriblant mange fra politiet, kan det gå mot tvungen lønnsnemnd. Men Arne Johannesen vil ikke være med på at Unio styrer mot en slik løsning.

— Jeg kan ikke se at vi spekulerer på det. Etter mitt syn er det et balansert og ansvarlig streikeuttak selv om det er mange viktige posisjoner som nå er ute i streik, sier han.

Johannesen har ikke fått noen negative reaksjoner fra medlemmer på at han ikke godtok tilbudet slik resten av statsoppgjøret gjorde.

— Tvert om har jeg fått tekstmeldinger om det var en riktig avgjørelse og med beskjeden «stå på videre», sier han.