Snusskap og røykerom blir forbudt

Tirsdag blir tobakksskadeloven innskjerpet ytterligere, ved at selvbetjening av tobakksvarer, røykerom i bedrifter og tobakksbruk på skole- og barnehageområder blir forbudt.

Publisert Publisert

szb03c39.jpg Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hovedformålet med endringene er å forebygge at barn og unge begynner med røyk og snus, melder Helsedirektoratet.

Nye innstramminger medfører at du fra tirsdag av må ut på gata for å røyke hvis du i dag jobber i en bedrift med særskilt røykerom. Det er kanskje gammelt nytt for deg som jobber på en skole eller i en barnehage. Du må til gjengjeld finne deg i å gå enda lenger unna for å nyte tobakk — enten det er sigaretter eller snus. Den slags blir nemlig forbudt på institusjonenes område.

Institusjoner hvor beboerne har sine hjem, offshore-installasjoner og inntil halvparten av overnattingsrommene på hoteller er unntatt fra forbudet, ifølge direktoratet.

For tobakksbrukere flest er det imidlertid forbudet mot selvbetjening av tobakksvarer som kanskje vil merkes best. Sigarettene er for lengst flyttet inn i egne skap bak butikkdisken. Nå blir det også forbudt å la kundene selv plukke snusboksene ut av egne kjøleskap i butikklokalet. Også snus og andre tobakksvarer, samt såkalte tobakkssurrogater, skal heretter bak disk.

Dessuten skal alle utendørs inngangspartier til offentlige virksomheter og inngangspartier til både offentlige og private helseinstitusjoner være røykfrie fra 1. juli.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Toåring falt i elv i Geiranger: – Det ser ikke bra ut

  2. Plutselig møtte Baste en oter på bytur

  3. Forren fikk ikke trene med Molde. Da snek han seg inn på stadion.

  4. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  5. Her får du Bergens beste rullekebab

  6. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.