– Vi har fått bekreftet identiteten på avdøde. Dette sammenfaller med en person som er formelt savnet. Vedkommende, som er en mann i 50-årene, er fra distriktet. Vi kan ikke gå ut med mer opplysninger om vedkommende, blant annet av hensyn til de pårørende, sier konstituert politimester Olav Sørby i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Han legger til at identifikasjonen av mannen gir politiet et bedre grunnlag for den videre etterforskningen.

Stopper alle bileneFredag og lørdag har politiet stoppet alle som skal inn og ut av hytteområdet i Øyer, samtidig som politiet foretok en rundspørring i området omkring funnstedet.

Mannskaper fra Røde Kors bistår også politiet lørdag, men fungerende politimester Sørby vil ikke kommentere hvilken oppgave de har. Søkene i området gjøres for om mulig å finne gjenstander eller andre spor som kan kaste lys over saken, opplyser Sørby.

– Vi foretar vitneavhør og det vil vi fortsette med også lørdag, sier politimesteren.

Området der liket ble funnet er fortsatt avsperret. Åstedet ligger omtrent 200 meter inn på en skogsvei fra bilveien til hytter på Hafjell.

Prioriteres høytSørby opplyser at de tekniske undersøkelsene vil vare i alle fall ut lørdag. Han understreker at saken har topp prioritet og at det jobbes med saken gjennom helgen med full styrke.

Det var torsdag at politiet fikk inn en melding ved 12-tiden torsdag fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene fant de levningene. Personen var så sterkt forbrent at politiet til å begynne med var usikre på om de hadde med et menneske å gjøre.