Avgjørelsen ble tatt under møtet i valgkomiteen søndag kveld, ifølge Stavanger Aftenblad og TV 2.

De siste ukene har stadig flere av fylkeslagene annonsert sin støtte til Tajik fremfor Jette Christensen fra Hordaland og Anniken Huitfeldt fra Akershus.

Nå blir 31-åringen innstilt som ny nestleder i Ap sammen med Trond Giske.

Et veiskille

— Vi står ved et veiskille. Vi er kommet til et punkt der vi må ta noen avgjørende valg. Dette blir svært viktig for resten av prosessen, sa valgkomiteens leder Martin Kolberg til NTB før valgkomiteens møte søndag.

Etterpå var han ordknapp overfor TV 2.

— Det vil være galt av meg å gå inn i denne typen ting nå, uttalte han.

NTB har så langt ikke lyktes å få noen bekreftelse fra noe hold.

Yngste

Tajik leder justiskomiteen på Stortinget. Hun er fra Rogaland, men er valgt inn på Stortinget for Oslo til sin andre periode.

Tajik ble den yngste og den første muslimske statsråden i Norge noensinne da hun ble utnevnt til kulturminister av Jens Stoltenberg 21. september 2012.

Hun er gift med stortingsrepresentant Stefan Heggelund, som representerer Høyre.

Sanket støtte

Under oppkjøringen til søndagens møte i valgkomiteen i Ap, meldte Dagsavisen at Tajik hadde støtte fra sju fylkeslag; Oslo, Buskerud, Rogaland, Aust-Agder, Hedmark og Møre og Romsdal. De har til sammen 123 av 301 delegater på Aps landsmøte.

Ifølge ANB skulle også de nordligste fylkene ha uttrykt støtte til Tajik, i tillegg til at trønderfylkene også skal ha signalisert støtte til 31-åringen.

Ap velger nye nestleder og nytt sentralstyre og ny partisekretær under landsmøtet 16. - 19. april. (NTB) (©NTB)