I regjeringserklæringen lover Solberg-regjeringen å tillate mesterskapsturneringer i poker på norsk jord. I årevis har det vært straffbart med organisert pokerspill — men den borgerlige regjeringen vil gjøre unntak for mesterskap, skriver Vårt Land.

Kommet langt

Norsk Forening for Spillproblematikk advarer, men Widvey er alt kommet svært langt i arbeidet med å liberalisere pokerforbudet.

— Jeg håper vi kan ha et regelverk på plass tidsnok til at et norgesmesterskap i poker kan avholdes i Norge i 2015, skriver hun i et svarbrev til Frps stortingsrepresentant Roy Steffensen.

I brevet skisserer hun en regelpakke som omhandler regler for type turneringer, grenser for pengegevinster og innsats - samt fordeling til gode formål.

Ikke frislipp

— I mandatet til Lotteritilsynet om regelverk går det fram at vi ikke legger opp til et frislipp av poker som sådan i Norge, men kun ønsker å åpne for et system med tillatelser til landbasert turneringspoker, skriver Widvey i en epost til Vårt Land.

Psykologspesialist Ingjerd Meen Lorvik ved Borgestadklinikken er bekymret for oppmykningen.

— I det store bildet gir lettere tilgjengelighet til pengespill større fare for risikospilling og utvikling av avhengighet. Også pokerturneringer kan bli en treningsarena og port til slike problemer. Dessuten er også all den reklamen som føler med nye spill en utfordring og et press, sier Lorvik, som også leder Norsk Forening for Spillproblematikk.