Utviklingen i spillverdenen — både på mobile enheter og datamaskiner - er at spill er gratis å laste ned og ta i bruk, men at man får anledning til å kjøpe seg fordeler for å gjøre det raskere å komme seg gjennom spillet.

Mange blir avhengige og bruker store summer på mobilspill, skriver Vårt Land.

— Det siste halvåret har vi merket at vi har fått flere henvendelser om denne typen spill, sier Unni Bergsvinkerud som er nestleder i Spilleavhengighet Norge.

Norsk Forening for Spillproblematikk har samme syn på utviklingen.

— Dette er en bekymring for oss, sier foreningens leder Ingjerd Meen Lorvik, som også er psykologspesialist på Borgestadklinikken.

— Det er veldig lett at man ikke får et forhold til at man faktisk bruker penger i slike spill, sier Lorvik videre. Hun mener derfor det er viktig å øke bevisstheten.

— Man må øke bevisstheten. Spillerne må være bevisste rundt hvilke risikosituasjoner de utsetter seg for og tenke over hvor mye de bruker, sier Lorvik.

Spillet «Candy Crush» ligger for tiden øverst på listene over verdens mest populære mobilspill med mer enn 500 millioner nedlastinger. Kvinner mellom 25 og 55 år er ifølge utvikleren King de mest lojale spillerne. Ifølge den britiske avisen Daily Mail bruker spillerne sett under ett mer enn 4 millioner kroner dagen kun på dette spillet.

King ønsker overfor Vårt Land ikke å gå ut med tall på hvor stor inntekt det har fra spillet, hvor mange nedlastninger det har i Norge, og ønsker heller ikke å svare på hvilke tanker selskapet gjør seg om hvorvidt spillet kan bidra til avhengighet.