Politiet vi begjære mannen fengslet for fire uker, opplyser politiet i en pressemelding fredag formiddag. Han har allerede sittet fengslet siden desember i fjor, siktet for andre forhold knyttet til Hedmark politidistrikt.

— Ny fase

— Saken har vært etterforsket lenge og grundig. Vi er likevel i en ny fase nå som en person er siktet, så jeg kan foreløpig ikke si mer om hva som ligger til grunn for siktelsen, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Mannen er også siktet for en rekke tilfeller av trusler mot politiet og barnevernsansatte, skriver Hamar Arbeiderblad. Han skal blant annet ha angrepet to polititjenestemenn med syre da de oppsøkte boligen hans på Hamar i fjor. Den ene av tjenestemennene har fått påvist øyeskade etter at han ble rammet av den etsende væsken.

Hemmelig adresse

Sorenskriver Ola P. Svor og hans familie ble flyttet til hemmelig adresse etter brannen. De har siden levd under et strengt sikkerhetsregime.

Før brannen mottok den mangeårige lederen av Hedmarken tingrett en trussel på SMS: «Skal skade og henge deg og familien din i framtiden. Kjenner mange kriminelle», lød trusselen som Aftenposten nylig gjenga.

Datteren og en venninne ble reddet ut av huset av naboer som kom til da huset natt til 22. juli brant ned til grunnen.