Clinton fullroste Norges klimainitiativ

Bill Clinton skamroser Norges nyinngåtte klimaforpliktelse om å være CO2-nøytral innen 2015. – Dette er en oppsiktsvekkende forpliktelse, sa Clinton fra talerstolen i Tromsø.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Tromsø (NTB): Han karakteriserte Norge som «mer energiøkonomisk» enn noe annet land, og oppfordret Norge til å utvikle klimavennlig teknologi som kan deles med resten av verden.

— Norge står i en særdeles god økonomisk situasjon med et stort oljefond og god økonomi. Med en alvorlig forpliktelse til å bli CO2-nøytral i 2050, er dere nødt til å ta store teknologiske sktritt. Resten av verden vil være ute etter denne teknologien. Dann regionale allianser og sørg for at verdens voksende økonomier som Kina. og India tar del i denne utviklingen, var oppfordringen fra en klimabevisst Bill Clinton i Tromsø.

Ta vår quiz - Vinn billetter til Clinton i Bergen

Han startet søndag sin Europa-turne i Tromsø der Århus, Bergen og Oslo venter de kommende fire dagene. Clinton hadde på forhånd gitt uttrykk for at han ønsket å se midnattssolen, spise ren norsk fisk og møte det norske folk.

Midnattssolen kunne ekspresidenten se langt etter. Da han landet klokken 21.05, var det en på en våt og regntung Langnes flyplass som var preget av et stort sikkerhetsoppbud.

Ekspresidenten skulle opprinnelig entre scenen i en langt fra fullsatt Polarhall en halv time før han ankom Tromsø men ble til gjengjeld varmt tatt imot av de nærmere 1.300 godt betalende tilskuerne.

Bill Clinton og Hans Blix i Tromsø. Tidligere president Bill Clinton kom søndag kveld til Polarhallen i Tromsø og møtte de tre om står bak å få ham til Tromsø. Fra venstre: Onni Nordström (venn og nær medarbeider), Bill Clinton, Per Krane, Tormod Harila og Ernst Myrbakk. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Fana-mann ble frastjålet sykkelen. Dette fant politiet hjemme hos tyven.

– Vi ønsker å finne de rette eierne.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Så en ildkule som falt ned i Nordåsvatnet

  2. Her har de størst andel ferdig­vaksinerte. Sjekk hvor langt din kommune er kommet.

  3. Butikken hennes fikk en kraftig oppsving i 2020. Har aldri gjort det bedre.

  4. Nye undersøkelser av Ronnys død: – Vi vil være helt sikre

  5. Begge var på nødoppdrag, begge er mistenkt. – Har aldri opplevd noe sånt før.

  6. – Elsparkesyklene er ikke problemet