— Vi har ikke kommet noe nærmere et svar på hva som har skjedd med Sigrid, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NTB onsdag ettermiddag.

Hun forteller at politiet har mottatt nye tips og opplysninger om bilen som tirsdag ble etterlyst, men at de ikke vet hvem som kjørte bilen.

Bilen ble sett i området i Låveveien i det aktuelle tidsrommet, det vil si mellom midnatt og klokka 0.30 natt til søndag 5. august.

— Det dreier seg om en personbil. Vi kjenner ikke modell eller merke, men den er blitt beskrevet som burgunderrød, vinrød eller mørkerød, opplyste politiet tirsdag.

Vil be om møte

Politiet har fått inn over 1.700 tips i saken og jobber på spreng for å finne ut hva som har skjedd med den savnede 16-åringen. Etter råd fra politiet har familien til den savnede jenta tidligere valgt å ikke gå ut med dusør for tips som kan føre til et svar på gåten. Nå vurderer de å likevel takke ja til tilbudet om dusør.

På spørsmål om hvordan politiet ser på dette, svarer Metlid at de har gitt familien råd og at de kan risikere å få inn feilinformasjon som følge av en eventuell dusør.

Men Metlid sier de vil be om et møte med familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, der de vil gå igjennom etterforskningen og høre hva familien tenker.

Henter inn ekspertise

Onsdag ble det også kjent at vitnepsykolog Asbjørn Rachlew er hentet inn for å bistå politiet i etterforskningen.

— Jeg ble bedt om å bistå, siden jeg hadde mulighet. Det ligger ingen dramatikk i det, sier avhørseksperten til VG.

Eksperten på avhørsteknikk jobbet også intenst som faglig rådgiver i teamet som avhørte massemorder Anders Behring Breivik (33) i terrorsaken - allerede fra 23. juli i fjor.

Stabell sier familien setter pris på at Rachlew er hentet inn.

— Alle gode krefter som politiet trekker inn i denne saken, er Sigrids foreldre naturligvis glade for, sier bistandsadvokaten. (©NTB)