Samsung frir til barna med eget nettbrett

Lanserer eget nettbrett for barn.

Publisert Publisert

Hvorfor skal Morten minstemann herje med nettbrett til mor eller far når han kan ha sitt eget?

Markedsavdelingen til Samsung har åpenbart fått med seg at selv de aller yngste trykker fasinert i vei på familiens nettbrett.

Eller som Erik Borgvall, produktsjef for nettbrett i Samsung i Norden, sier i en pressemelding:

— Barn har tatt til seg nettbrettet som konsept, da det er intuitivt og lett å bruke. Det betyr også at de ofte legger beslag på foreldrenes nettbrett.

SamsungGalaxyTab3Kids_01-EaOVRGuC8A.jpg

Kanskje ikke så rart at Samsung lanserer et nettbrett tilpasset de aller yngste.Galaxy Tab 3 Kids som nykommeren heter, skal «med et enkelt tastetrykk forvandles til en fargerik leke som har noe morsomt å tilby til barn i alle aldre.»

Ikke bare det, produktsjef Borgvall mener sågar at Galaxy Tab 3 Kids er egnet for hele familien. Han om det.

Selv om Galaxy Tab 3 Kids også skal kunne kjøres i vanlig modus med et grensesnitt man kjenner igjen fra Android-baserte produkter, vil utseendet alene sette en stopper for at Galaxy Tab 3 Kids blir et vanlig skue på pendlertoget.

Ikke bare et lekebrett

Skjønt dette er ikke et lekebrett. Her snakker vi Android 4.1,en 1.2 GHz Dual Core-prosessor og både Wifi og Bluetooth 3.0. Så har da også Galaxy Tab 3 Kids en veiledende utsalgspris på 1900 kroner.

SamsungGalaxyTab3Kids_03-PBv08vcOcz.jpg

Det er eksempelvis kun 500 kroner mindre enn du må ut med for en førstegenerasjons Ipad Mini uten høyoppløst Retina-skjerm. Da får du 16 GB innebygd minne mot kun 8 GB i Kids-brettet til Samsung.Til gjengjeld støtter Tab 3 Kids miro-SD-kort på opptil 32 GB. Og ikke bare det, med Samsung-brettet følger det også en såkalt C-penn som lar barna skrive og tegne direkte på skjermen. Samsung er jo som kjent glad i slike penner.

Hva gjelder skjermstørrelse måler Samsung 7 tommer. Ipad Mini stopper først på 7.9 tommer. Skjermoppløsningen er nær identisk. Mens Samsung kan vise til 1024 x 600 bildepunkter og en pikseltetthet per tomme(PPI) på 170, klokker Ipad Mini inn med 1024 x 768 bildepunkter og 163 PPI.

Tidsbegrensning

For foreldre som er bekymret for at barnas nettbrettbruk skal ta av i usunn retning, er det verdt å merke seg at Samsung har utstyrt nettbrettet med en egen funksjon som skal gjøre det enkelt å sette en tidsbegrensning på hvor lenge barna får leke med nettbrettet.

Leketøysprodusenten Fisher-Price har laget en Ipad-holder som angivelig skal beskytte Ipad-en mot både fall, riper, sikling og støt.

Gir du dem lov til å bruke det én time låses det automatisk etter angitt tid, og du trenger et passord for å låse opp skjermen igjen. Med Galaxy Tab 3 Kids hevder Samsung at foreldre kan være sikre på at alt innhold er barnevennlig. Det er nemlig du som bestemmer hva som er tilgjengelig i Kids-modus.

For eksempel er ikke bilder som blir tatt med nettbrettets innebygde kamera i normalmodus tilgjengelig i barnas bildegalleri. Men bildene som barna dine tar dukker også opp i hovedgalleriet.

Det samme gjelder video og filmer som lagres på nettbrettet. Så spørs det da, hvor lang tid det tar før ungene knekker koden og finner ut av hvordan man tar seg ut av Kids-modus...

Barnevakten.no positive

Daglig leder i Barnevakten, Merethe Clausen Moe, er i utgangspunktet positiv til at det lages nettbrett spesialtilpasset de yngste brukerne.

— Vi ser at noen foreldre allerede putter nettbrettene opp i senga sammen med melkeflasken, og mener derfor det er bedre med et produkt som enklere lar foreldre få kontroll over tidsbruk og hva slags innhold barna får tilgang til.

Hun forteller at mange småbarnsforeldre Barnevakten møter rundt om i barnehagene spør om det er greit at de minste bruker nettbrett, og hvor lenge det bør brukes av gangen.

-Vi har ikke noe fasitsvar, og oppfordrer foreldrene til selv å se an sitt eget barn, sier Clausen Moe, og viser til at det foreløpig er gjort begrenset forskning på de yngstes nettbrettbruk.

-Husk at det det er viktig ikke å la nettbrettbruken gå på bekostning av samvær i familien, og at det aldri blir feil å ta en tur ut sammen i skog og mark, oppfordrer hun.

Tekniske data:

Android 4.1. 1.2 GHz Dual Core-prosessor

Syv tommer skjerm (1024x600, 170ppi).

WiFi a/b/g/n (2.4/5GHz)

Bluetooth 3.0. 8 GB minne*, støtte for microSD på opp til 32GB, 1 GB ram.

4,000 mAh batteri.

Anbefalt utsalgspris 1900 kr.

Publisert