Fremtidig epilepsi-app skal varsle anfall

Forskere ved Johns Hopkins University vil ved hjelp av Apple Watch utviklet en app som varsler pårørende når epileptikere får anfall.

TESTES: Helseapper er i vinden med nye smartklokker. Nå testes en ny epilepsi-app.
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mange har allerede sett potensialet for å bruke smartklokker til å overvåke – og forhåpentlig forbedre – folks helse og livsstil.

Forskerne ved anerkjente Johns Hopkins vil først bruke Apple Watch til å samle inn detaljerte opplysninger om hva som skjer når et epileptisk anfall inntreffer, skriverWashington Post.

– Appen EpiWatch skal benytte seg av sensorene i klokken til å samle inn opplysninger om hjerterytme, blodgjennomstrømningen armbevegelser og årvåkenhet i forbindelse med et anfall, sier nevrologiprofessor Gregory Krauss.

Mens det er apparater som allerede kan måle disse ulike faktorene, er klokken en enkel måte å samle alle de aktuelle opplysningene fra en svært fordelaktig plassering på håndleddet.

  • Nysgjerrig på Apple Watch? Fem ting du bør vite før du kjøper smartklokke
    Fikk du med deg saken om denne heldige karen?
Les også

Får belønning for kjøpet av Google.com

Vil kunne kjenne igjen anfall

Målet er at innsikten fra studien kan brukes til å utvikle en app som kjenner igjen anfall, automatisk varsler pårørende og hjelper epileptikeren med å håndtere epilepsien.

– Det er snakk om en ganske alvorlig tilstand, og mange ønsker seg et verktøy som dette, sier Krauss og nevner blant annet familier som vil ha det til barna. (©NTB)

Les mer om smartmobiler:

Livsstilsapper blir stadig mer populære

Tøff kamp om hjerteslagene dine

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Facebook tester ut «Reactions»

  2. Nå kan du kjøpe Apple Watch i Norge

BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe: – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN