Aftenposten skrev tidligere i mars om kreftsyke Jack Johnsen som etter en administrativ feil ved Drammen sykehus aldri ble innkalt til rutinemessig mage— og tarmundersøkelse på grunn av en datafeil.

Johnsen har krav på erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Istedenfor å få en engangsutbetaling fikk han terminerstatning, ettersom det ikke er forventet at han lever lenger enn to år. Opprinnelig ville Johnsen fått rundt 800.000 kroner i pasientskadeerstatning, men får isteden 245.000 kroner for tre og et halvt år. Johnsen har av den grunn saksøkt staten og Pasientskadenemnda.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener regelverket er urimelig, og vil sammen med justisdepartementet forsøke å endre lovverket.

– Jeg kan ikke gå inn i denne konkrete saken, den skal opp i rettssystemet, men jeg tror de fleste ser dette regelverket som urimelig. Jeg mener det er behov for å gjøre endringer og har snakket med justisministeren om det, sier Høie til avisa.

Det er også flertall på Stortinget om å endre loven. KrF og Venstre støtter helseministerens forslag om å endre regelverket, ifølge Aftenposten.