En mann er bekreftet død etter det politiet betegner som «klammeri» i Egersund nyttårsnatten.

En 78 år gammel mann er alvorlig skadet. Ingen er så langt siktet for noe i saken.

Politiet opplyser tilVGat det foreløpig ikke har kommet frem opplysninger som gjør det aktuelt å sikte den skadde mannen for noe.

— Det er ingenting så langt i etterforskningen som tilsier at det er snakk om et drap, sier politiadvokaten til VG Nett.

Begge mennene ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, før 78-åringen ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus (SUS).

Den andre mannen ble etter hvert erklært død på stedet, opplyser operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland politidistrikt.

En kvinne som var på stedet, ble ikke skadd. Hun har status som vitne.

Uavklart

— Det er uavklart hva som har skjedd, men opplysninger vi har fått så lang tyder på at det har vært en uoverensstemmelse mellom de to mennene. Hva det dreide seg om og hvordan dette har skjedd, vet vi ikke ennå, sier operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han gjentar likevel formuleringen om at det er «en alvorlig hendelse». Bøgild ønsker ikke å si noe om hvorvidt de to mennene er kjent av politiet fra før eller om de kjente hverandre.

Han vil heller ikke si om det er brukt noe våpen. Den første meldingen til politiet kom klokken 5.05 tirsdag morgen og gikk ut på at det pågikk ruteknusing i en leilighet i Strandgaten i Egersund sentrum.

Ikke livstruende

Kommunikasjonssjef Gottfred Tunge ved SUS opplyser like før klokken ti til NTB at tilstanden til den skadde mannen er stabil.

— Han er alvorlig, men ikke livstruende skadet og er til behandling ved vår intensivavdeling, forteller Tunge.Politiets krimteknikere har kommet til Egersund og jobber med sikring av spor.

IfølgeVGer det tydelige blodspor på veggen utenfor en leilighet i gaten.