— Vi har besluttet å avslutte den aktive letingen. Det bygger på opplysninger som sier at vi har en betydelig redusert trussel. Vi føler at mannen ikke utgjør noen trussel, sier politiets innsatsleder Geir Hilmarsen klokken 19.15 til NRK.

Opplysninger politiet sitter inne med tilsier at trusselen var rettet mot personer som gjerningsmannen kjenner til. Disse personene er nå i sikkerhet, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Videre tror politiet at våpenet som ble brukt, kan være et replikavåpen. Dette kan ikke verifiseres fullt ut, da våpenet ikke er funnet.

Barnefordelingssak

— Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen og politiet anser ikke at mannen er til direkte fare for folk i området, men det er plassert politi rundt en barnehage og en SFO i forbindelse med hendelsen, opplyser stabssjef Torkjel Rendal.

Utplasseringen av politi ble gjort for å øke sjansene for å pågripe mannen.

Ved 9-tiden fredag morgen opplyste operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt at politiet også hadde sendt folk til et bolighus hvor konflikten kan ha startet. Politiet tror skytingen kan ha bakgrunn i en barnefordelingssak.

Kontakt

Mannen i 30-årene ble observert på sykkel i etterkant av skytingen som politiet fikk melding om klokken 08.38. Politiet kjenner identiteten til mannen.

Ifølge Adresseavisen har politiet vært i kontakt med den etterlyste mannen.

— Vi har vært i kontakt med gjerningspersonen gjennom bekjente av han. Vi vet ikke hvor han er, men han vet at vi leter etter ham, sier innsatsleder Geir Hilmarsen til avisen.

Ifølge TV 2 var det én person i bilen det ble skutt mot. Vedkommende kjente igjen gjerningsmannen, melder TV-kanalen. (©NTB)