Ifølge Sunnmøre politidistrikt foreligger det ikke noen foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Sami Milhem (20) fredag. Politiet vil derfor verken uttale seg om obduksjonsrapport eller dødsårsak nå, heter det i meldingen.

Obduksjonen av avdøde ble gjennomført mandag på Ålesund sykehus, men obduksjonsrapporten vil ikke bli skrevet før rettsmedisinere er tilbake ved Gades Institutt i Bergen. Når dette vil skje, er foreløpig ikke kjent.

Familien til avdøde fikk mandag etter eget ønske muntlig opplyst hvilke skader avdøde var påført. Ut fra skadene, kan politiet bekrefte at det er brukt kniv eller en knivlignende gjenstand.

Den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha drept og partert Milhem, har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet.

Intensiv fase

Politiet opplyser tirsdag at den mest intensive fasen av etterforskningen er over, men avhørene av både den siktede og vitner, samt undersøkelser på drapsstedet, vil fortsette. Tirsdag var det kommet inn 65 tips i saken.

Avhørene av den siktede blir gjennomført av en avhørsspesialist fra Sunnmøre politidistrikt. Så langt er over 30 personer avhørt. Noen av disse har vært inne til flere avhør.

Hva som er kommet fram i avhørene, ønsker politiet ikke å si noe om, men det er kjent at politiet ettergår opplysninger som den siktede har kommet med om blant annet motiv.

Fortsetter undersøkelser

På åstedet blir undersøkelsene gjort av krimteknikere fra Sunnmøre politidistrikt i samarbeid med Kripos.

Undersøkelsene vil fortsette og det er ikke er satt noe tidspunktet for når åstedet blir frigjort. Dette betyr at de som bor i nabolaget vil se politiet i området en stund framover.

Politiet sendte mandag en begjæring til Sunnmøre tingrett om oppnevning av to rettspsykiatriske sakkyndige for å få gjennomført en observasjon av den siktede. Politiet ønsker at disse skal starte sine undersøkelser snarest mulig. (©NTB)