Juryen i Frostating lagmannsrett konkluderte fredag morgen med 27-åringen var skyldig etter tiltalen om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, melder NRK.

Mannen ble i vår dømt til 15 års fengsel for drap på naboen Preben Mikael Dimmen (27) i Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Dommen i Ålesund tingrett var ett år lavere enn aktors påstand.

Under straffeprosedyrene fredag gjentok aktor, statsadvokat Jogeir Nogva, sin påstand om 16 års fengsel. Han mener også at 27-åringen må betale en erstatning på 400.000 kroner.

Mannen er tiltalt for å ha drept Dimmen med en glassflaske 29. oktober i fjor. Ifølge tiltalen sov offeret da 27-åringen slo ham med stor kraft i hodet med flasken. Dimmen ble sendt til sykehus med omfattende hodeskader, men døde senere samme dag. Den tiltalte har gjentatte ganger uttrykt anger for hva han gjorde, men forklart at det svartne for ham da så sin ekskjæreste og to år gamle sønn sovende sammen med Dimmen.

Den tiltaltes forsvarer er uenig med påtalemyndigheten og mener at en straff ikke kan være lengre enn elleve år.

— Ethvert drap er en gruoppvekkende handling, men dersom det skal dømmes for forsettlig drap med særdeles skjerpende omstendigheter, så må det mer til, sa advokat Torgeir Hovland Langva.