En 28 år gammel mann har tilstått at han drepte Jonna Rask i Fredensborgveien. Hennes kjæreste ble livstruende skadd. Til sammen fem personer er siktet i saken.

Ifølge Dagbladets opplysninger var angrepet et hevnoppgjør med bakgrunn i en langvarig konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger, hasj og marihuana.

Avisen får bekreftet at de involverte har tilknytning til et narkomiljø.

Svært farlig

28-åringen som har tilstått drapet, beskrives av personer som kjenner ham som aggressiv og svært farlig, skriver VG.

— Han er godt kjent av svensk politi. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Grete Metlid, fungerende leder ved seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til avisen.

Den drapssiktede mannen flyttet ifølge VG til Sverige som treåring, og vokste opp i en forstad til Göteborg. Han har ifølge avisa vært kriminell siden tidlig i 20-årene, og er dømt for grove overgrep mot kvinner, tyveri, ran og frihetsberøvelse i Sverige.

— Han er en aggressiv person og farlig for allmennheten, sier en nær venn av 28-åringen til den svenske avisa Aftonbladet.

Fengsling

Torsdag tar politiet stilling til om de siktede skal framstilles for varetektsfengsling. Ved siden av 28-åringen er også en svensk 26-åring siktet for drap eller medvirkning til drap. Det samme er to nordmenn, en 25-åring og en 20-åring som begge er fra Oslo.

En 18 år gammel kvinne er siktet for å ha holdt noen skjult i forbindelse med en straffbar handling. Kvinnen skal være lillesøsteren til de to siktede mennene fra Oslo. Hun er ifølge VG kjæresten til den drapssiktede 28-åringen.

Bortsett fra 28-åringen som har innrømmet drapet, erkjenner ingen av de andre siktede straffskyld.

Ikke flere pågripelser

Metlid gjentok overfor NTB onsdag at det har vært en forhistorie og at den drepte kvinnen og kjæresten hennes ikke var tilfeldige ofre. Hva som skulle være motivet videre for drapet i leiligheten i Fredensborgveien ville hun derimot ikke kommentere.

Politiet får bistand fra svensk politi med å danne seg et bilde av hva som kan være foranledningen til drapet.

Politiet gjør det nå klart at de er sikre på at det ikke er flere mulige gjerningsmenn på frifot. (©NTB)