— Den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger politiets teori om at hun ble drept. Foreløpig ønsker vi ikke å si noe om dødsårsaken, sier Grete Lien Metlid, fungerende leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Den 44 år gamle kvinnen og hennes 47 år gamle samboer ble funnet døde i boligen på Ulvøya søndag. Begge ble formelt identifisert mandag.

Mens kvinnen ble obdusert mandag, blir mannen først obdusert tirsdag. Saken etterforskes fortsatt som et drap og et selvdrap.

— Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om motiv og når hendelsene har skjedd. Dette er for øvrig sentralt i den nå pågående etterforskningen, sier Metlid.

Økonomi

Ifølge TV 2 etterforsker politiet om det ligger et økonomisk motiv bak det mulige drapet på den 44-årige kvinnen og 47-åringens antatte selvdrap.

Kvinnen hadde ifølge kanalen en formue på over 55 millioner kroner. Det var også hun som eide huset i det fasjonable villastrøket på Ulvøya der de to ble funnet døde søndag ettermiddag. 47-åringen flyttet inn hos kjæresten i september i fjor.

47-åringen hadde ifølge TV 2s opplysninger ingen inntekt eller formue i 2011. I en tilståelsesdom fra i fjor ble han dømt til 60 dagers fengsel for mangelfull bokføring av sitt eget enkeltpersonsforetak. Videre har TV 2 funnet ut at mannen hadde et samlet krav på 700.000 kroner fra 28 kreditorer.

Bekymringsmelding

Politiet oppsøkte boligen etter å ha blitt kontaktet av bekymrede pårørende i 12.30-tiden søndag. Familien hadde ikke hørt fra dem på flere dager.

Naboer som VG har vært i kontakt med, snakket med paret onsdag denne uken. Da skal de ha fortalt at de planla å tilbringe langhelgen hjemme på Ulvøya.

Ifølge VG ble en av de døde funnet i garasjen og den andre inne i huset. Det er uvisst hvor lenge de to personene hadde vært døde da de ble funnet, men politiet tror det dreier seg om noen dager.

Politiet holder kortene tett til brystet, og ønsket heller ikke mandag å si noe om dødsårsak og eventuelle funn på åstedet. (©NTB)