Mannen ringte selv inn til AMK-sentralen og varslet om hendelsen klokken 3.44 natt til lørdag. Ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt forklarte han at årsaken var «lek med skytevåpen».

— Han anfører at dette var et uhell som fikk fatale følger. Å si at de lekte med våpenet blir feil ord. Det var neppe snakk om noen lek. Men det ble tatt fram et håndvåpen som gikk av ved et uhell. Årsaken til at våpenet ble tatt fram er uvisst, sier mannens forsvarer Arild Langenes til TV 2.

- Ett skudd

Ifølge 40-åringen var det ett skudd som gikk av. Kvinnen ble erklært død på stedet av ambulansepersonell bare 11-12 minutter etter at samboeren hadde ringt AMK. Ifølge TV 2 ble kvinnen skutt i hodet.

Våpenet som sannsynligvis ble brukt, er beslaglagt av politiet, og Rohde opplyser til NTB at mannen ikke har våpentillatelse. Ifølge TV 2 er skytevåpenet heller ikke registrert. Mannen skal ha fått det i gave for noen år siden.

— Vi avhørte den siktede lørdag, men vi har ikke spurt om han erkjenner straffskyld. Vi har ingen flere detaljer og jobber videre med saken, sa Rohde på en pressebrifing på Politihuset på Grønland søndag ettermiddag.

Hun opplyser at en politiadvokat vil ta stilling til varetektsfengsling på mandag.

- Tragisk

Mannen er norsk statsborger og kjent for politiet fra det Rohde beskriver som mindre alvorlige forhold fra tidligere.

— Det hele er rett og slett tragisk. De to var forlovet og skulle gifte seg til sommeren, sier Arild Langenes, som forteller at hans klient opplyser at de ikke hadde kranglet.

— Det har ikke vært noen krangel involvert i hendelsen. Dette var et rent uhell, sier forsvareren.