Blant de mange hendelsene natt til lørdag var det en rekke ordinære kriminalsaker og ulykker. Men noen få episoder skilte seg ut. Den mest spesielle var det Hedmark politidistrikt som fikk i hendene klokken 23.22 fredag kveld.

— En naken mann løp rundt på et jorde i Furnes blant sauer. En full polakk ble funnet. Han hadde vært varm og måtte lufte seg, opplyser operasjonssentralen i Hedmark politidistrikt.

Tjenestemennene fikk ham i snakk. Den nakne mannen forklarte at han bare hadde et behov for å bli avkjølt, skriver Hamar Arbeiderblad. Hendelsesforløpet var omtrent slik: Mannen var beruset og varm, og trengte å lufte seg litt. Det gjorde han ved å kle av seg og begynne å løpe naken rundt på jordet blant sauene. Politiet ba ham kle på seg og lot ham deretter gå, skriver lokalavisen Østlendingen.

Nattmat

Et par andre episoder fikk mindre heldig utfall. I Drammen ble en mann i 50-årene bortvist fra Bragernes torg for støyende bruk av musikk. Senere ble han påtruffet igjen - denne gang på en bensinstasjon - og med et vareutvalg som i beste fall tydet på et dårlig sammensatt måltid.

— Drammenseren stjal en pose lakrisbåter og tomatsuppe på Shell Strømsø, konstaterer operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Hete rundballer

Lenger nord i landet måtte politiet be brannvesenet om bistand. Politiets knappe melding lød slik:

— Hete rundballer på flukt.

Det viste seg at politiet hadde stanset et vogntog på E6 ved Setermoen i Troms. Vogntoget hadde varmgang i lasten og brannvesenet måtte bistå med å kjøle ned lasten som besto av rundballer som hadde tatt fyr.

I Finnmark stusset politiet over at nødlinjen ble oppringt av en fasttelefon flere ganger i løpet av natten. Og det var virkelig en telefon som sto bak oppringningene, skal vi tro Vestfinnmark politidistrikt.

— En politipatrulje ble sendt til adressen cirka klokken 4.30. Beboerne på den aktuelle adressen lå og sov og var ikke i nød. Oppringningene skyldtes teknisk svikt på telefonapparatet, opplyser politiets operasjonssentral.