- Thorkildsen tar trolig over

Inga Marte Thorkildsen som er innstilt som nestleder i SV, blir trolig ny barne-, likestillings- og inkluderingsminister etter Audun Lysbakken, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Publisert

FAVORITTEN: Leder av SVs valgkomite Tora Aasland, presenterer sin innstilling til ny nestleder Inga Marte Thorkildsen (t.v.). Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Partileder Kristin Halvorsen ble mandag oppnevnt som settestatsråd inntil videre etter at Lysbakken trakk seg. Etter det Dagens Næringsliv forstår, er det Inga Marte Thorkildsen som blir Lysbakkens permanente etterfølger.

SV sto parat til å legge ny statsrådskabal så snart Audun Lysbakken ble valgt til ny partileder. Men med Lysbakken ute, og det som trolig ikke blir noen snarlig gjeninntreden som statsråd, mangler det viktigste kortet i kabalen.

SV-kilder har overfor flere medier slått fast at forskningsminister og partiveteran Tora Aasland er på vei ut av regjeringen. Videre skulle Erik Solheim få avlastning som miljøvernminister for igjen å kunne konsentrere seg fullt ut om utviklingspolitikken. Kristin Halvorsen var ment å fortsette som kunnskapsminister og samtidig overta ansvaret for forskning og høyere utdanning, en kombinasjon hun til nå har funnet å være for omfattende til å forene med partiledervervet.

Som ny partileder skulle Audun Lysbakken skifte beite til et mer prestisjefylt departement, mens den påtroppende nestlederen Inga Marte Thorkildsen skulle inn som ny statsråd. Klassekampen skrev mandag at planen var å gjøre Lysbakken til miljøvernminister, mens Thorkildsen skulle overta hans jobb i Barne-, likestillings— og inkluderingsdepartementet. Ifølge Dagens Næringsliv rokker ikke Lysbakkens avgang ved planen om å la Thorkildsen overta hans departement.

Publisert