Det meldes om kolonnekjøring på både riksvei 13 over Vikafjellet, riksvei 7 over Hardangervidda og europavei 134 over Haukelifjell.

Riksvei 13 over Vikafjellet var tidligere søndag morgen midlertidig stengt.

Flere stengte veier

— Fylkesvei 50 mellom Hol - Aurland har blitt stengt i løpet av natten, og fylkesvei 13 over Gaularfjellet blir ikke åpnet igjen etter å ha holdt nattestengt, opplyser vaktoperatør Stian Rosnes i Statens Vegvesen. Fylkesvei 53 mellom Årdal - Tyinosen er også midlertidig stengt.

— Det er meldt om økning i vinden utover dagen, så det ser ikke lovende ut heller, sier han. På riksvei 52 over Hemsedalfjellet kan det bli kolonnekjøring på kort varsel.

Fergesambandet Kvandal-Utne-Kinsarvik er også innstilt på grunn av dårlig vær, men vil åpne igjen klokken 10:30, opplyser kaptein Steiner Johnsen på fergen Jondal.— Om vinden øker eller skifter retning, kan det hende vi må stenge igjen. Yr melder at vinden vil økepå utover dagen, så vi vil vurdere det fortløpende. Det er viktigå gi seg mens leken er god, sier Johnsen.

Hardangervidden kan blir stengt

Brøytebilsjåfør Jon Aga har nettopp kjørt over Hardangervidden, og er bekymret for utsiktene.

— Hvis nedbøren setter inn over vest-siden, blir det nok stengt. Og det er meldt om nedbør senere, sier Aga på telefon fra Hardangervidden.

Han kjører fortsatt kolonner, men sier det er lite med biler. Skulle han ha kjørt kolonne nå, ville han ha gått ned i halv størrelse, med bare ti biler av gangen.

— Men det virker som om folk har tatt oppmodningen om å holde seg hjemme, sier han.

Han oppfordrer folk til å lytte til vegtrafikksentralens råd, og ikke legge ut på tur.

— Det nytter ikke med små biler her oppe nå, sier Aga.

Stengt på lillejulaften

Det er meldt dårlig vær lillejulaften og det er fare for at alle fjelloverganger i Sør-Norge kan bli stengt. Operatør ved veitrafikksentralen, Anders Ostorp, opplyser til NRK at det vil bli vanskelig å holde veiene åpne.

Det er vinden som er den største utfordringen, og det er meldt om full storm i høyfjellet i Sør-Norge, i Hordaland og Rogaland fra søndag morgen. Søndag kveld skal vinden løye noe igjen.

Også i nord er det dårlig vær flere steder. Både fylkesvei 888 mellom Bekkarfjord og Hopseidet og fylkesvei 98 over Ifjordfjellet i Finnmark er midlertidig steng på grunn av uvær, opplyser veitrafikksentralen.

kamera hemsedalsfjellet.jpg