Den 18 år gamle mannen fortalte i retten tirsdag morgen om den dramatiske bussturen samme kveld som den nå 16 år gamle jenta fortalte om det angivelige forholdet hun hadde til Vågå-ordfører Rune Øygard første gang. Hendelsesforløpet er stort sett ikke bestridt, men når det gjelder Øygards beveggrunn spriker påstandene grunnleggende.

På vei hjem i buss fra Otta skal 16-åringen ha sett ordføreren vente i bilen sin på bussholdeplassen i Vågå. Da nektet hun å gå av, ifølge vitneprovet til den drøyt ett år eldre kjæresten, som var med på bussen.

— Så vi kjørte videre. Hun fikk en tekstmelding fra Rune, som sa hun skulle gå av på neste stasjon. Men vi gjorde ikke det heller. Han fortsatte å kjøre bak bussen. Vi var livredde og gråt, sa 18-åringen.

Da bussen passerte hjemstedet hans, fikk han moren sin til å komme og hente dem i sin bil.

— Vi gikk av bussen og så Rune kjøre forbi oss. Da vi kom hjem, satte vi oss ned og hun fortalte historien til moren min, sa han.

Øygard bekrefter at han kjørte etter bussen, og at han sendte tekstmeldinger til jenta for å få henne til å gå av. De hadde en avtale om at hun skulle bli med ham til det store middagsselskapet der statsminister Jens Stoltenberg skulle delta. Han stiller seg helt uforstående til jentas påstander om at handlingsmønsteret den ettermiddagen skyldtes desperasjon og frykt for å miste henne og sjalusi overfor hennes nye kjæreste.

Begge parter er imidlertid enige om at han sendte henne følgende tekstmelding dagen etter at han så at hun gikk av bussen sammen med 18-åringen: «Jeg er så lei meg for det som skjedde i går. Hvis du hadde fortalt at NN (kjærestens navn red.anm.) var med, hadde det ikke gått slik»