Vågå Ap diskuterer Øygard i kveld

Vågå Ap møtes mandag kveld for å diskutere Øygards skjebne. - Vi må diskutere hvordan vi skal agere framover, sier nestleder Odd Erik Sveen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Samme dag som dommen falt i tingretten bestemte Rune Øygards partikolleger seg for å møtes for å diskutere den overgrepsdømtes fremtid i partiet.

— Det er en alvorlig dom, og vi må samles i kveld for å snakke sammen. Vi skal samles for å diskutere hva vi gjør nå, etter at dommen nå foreligger, sier nestleder i Vågå Arbeiderparti, Odd Erik Sveen til NRK.

- Han bør trekke seg

Sveen mener det er viktig at de fleste av partiets medlemmer stiller på møtet.

— Det er viktig for at vi skal få en god diskusjon, og for at vi skal komme frem til gode konklusjoner som er representativt for Vågå Ap. Vi står fast ved at han bør trekke seg fra ordførervervet, men vi må også diskutere om en så alvorlig dom vil få andre konsekvenser.

Kommunestyret i Vågå vil ikke diskutere Rune Øygard før til neste år, når det foreligger en rettskraftig dom, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen.

Rune Øygard Foto: SCANPIX

Vil avvente en anke

Fungerende ordfører i Vågå Iselin Jonassens reaksjon etter domsavsigelsen var kort. Til avisen ville hun ikke annet enn å konkludere med at Øygard nå har fått en dom, og at de vil avvente en eventuell anke.

— Det er ikke grunnlag for en ytterligere drøfting av saken før det foreligger en rettskraftig dom på nyåret, sa Jonassen før domsavsigelsen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Øygard trekker seg som ordfører

  2. Øygard anket dommen på stedet

  3. Jentens forklaring ble avgjørende

  4. Stoltenberg: - Alvorlig dom

  5. Øygard dømt til fire års fengsel

ØYGARD-MØTE: Leder i Vågå arbeiderparti Live Langøygard (t.v.) og nestleder Odd Erik Sveen under en pressekonferanse i oktober, der de oppfordret Rune Øygard til å trekke seg. Foto: SCANPIX