Snøskredet gikk like før klokken 14. Snøskredetgikk i et område ved Tottenveggen, ifølge vg.no. Det beskrives som svært bratt ogskredfarlig.

Ved 16-tiden meldte politiet på Twitter at mannen var funnet.

-Det drives livreddende tiltak på vedkommende, opplyste politiet.

Luftambulanse sendt

— Vi fikk inn melding litt før klokken 14 om at en mann var tatt av et snøras. Kameraten ringte inn og fortalte om raset. Han satte umiddelbart i gang søk. Både han og kameraten hadde elektronisk søkeutstyr på seg, sier operasjonsleder Espen Sola i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

En luftambulanse kom raskt til stedet og startet elektronisk søk fra lufta. Et politihelikopter med varmesøkende kamera ble også sendt til rasstedet.

Vanskelig terreng

— Det er også fløyet inn to mann fra skipatruljen i Hemsedal, som har startet søk i skredet. Søkemannskap med hunder står klare, men været har nå tettet seg så til at det ikke er mulig å få fløyet dem inn, sier redningsleder Johan Mannåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mannåker sier at skredet har gått i et så bratt terreng at det er vanskelig for mannskaper å komme seg inn i området på annen måte enn med helikopter.