Krekar-familien flytter ikke hjem

Mulla Krekar og familien flytter ikke tilbake til leiligheten sin med det første.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Det bekrefter politiet, som er i ferd med å vurdere sikkerheten etter skyteepisoden natt til mandag.

Oslo-politiet etterforsker skuddene mot mulla Krekars leilighet som drapsforsøk. Ingen er pågrepet, og ingen mistenkt, ifølge politiet.

Det ble avfyrt flere skudd, og mullaens 27 år gamle britiske svigersønn ble truffet i hånden av ett av skuddene. Han ble lettere skadd og ble utskrevet fra sykehuset mandag formiddag etter å ha blitt behandlet for skaden.

Les også

Mener nordirakere kan stå bak

Familien i avhør

Hele mandag satt familien i avhør, samtidig som politiets etterforskere saumfarte leiligheten og svalgangen utenfor.

— Det er ikke aktuelt for familien å flytte tilbake til leiligheten slik situasjonen er nå. I lys av det som har skjedd, kommer vi til å ta visse forholdsregler, sier voldsavsnittets leder Grete Lien Metlid til NTB mandag kveld.

Hun sier politiet ikke er kjent med at det er kommet spesielle trusler i forkant av nattens episode, men at politiet er klar over tidligere trusler.

Også Krekars advokat Brynjar Meling har påpekt behovet for et bedre sikkerhetsopplegg rundt familien og sier han skal diskutere dette med politiet mandag kveld.

Les også

Tror noen ville drepe Krekar

Han vil ikke spekulere på hvem som kan stå bak skuddene som ble avfyrt mot leiligheten i Heimdalsgata på Tøyen.

— Tidligere har det vært levert inn bekymringsmeldinger til politiet i forbindelse med både PUK-folk (Kurdistans patriotiske union) og amerikanske agenter, men det betyr ikke at vi har mistanker til noen av disse i denne saken, presiserer Meling overfor NTB.

Politiet bekrefter at de ser på alle mulige spor, også ting som ligger tilbake i historien. De samarbeider også med PST i denne saken.

Ikke signalement

Så langt har de ikke gått ut med signalement på to personer som ble sett i nærheten like etter skyteepisoden

— Om de løp derfra på grunn av hendelsen, er for tidlig å si, men det er interessant og viktig for oss å komme i kontakt med vitner, sier politioverbetjent Metlid. Signalementet som politiet har fått fra vitner, er uansett ikke særlig detaljert og derfor ikke så interessant.

Et kvarter etter skytingen kom det inn melding om at en BMW sto i brann ikke langt unna. Politiet undersøker også om denne bilen kan ha noe med skyteepisoden å gjøre.

— Det er derfor viktig for politiet å få inn opplysninger og observasjoner om bilen. Det kan være at det ikke er noen sammenheng mellom de to episodene, men dette har skjedd på noenlunde samme tidspunkt og i samme område, sier Metlid.

Les også

Ingen rask løsning i Krekar-saken

— Trussel for naboene

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen mener skyteepisoden mot mulla Krekars bolig forsterker kravet om at han må settes i varetekt.

— Krekar er en sikkerhetstrussel for Norge, og for dem som bor i hans nærhet, sier Siv Jensen.

Frp-lederen mener at skyteepisoden bør føre til at regjeringen på nytt vurderer Frps forslag om å sette Krekar i forvaring.

Ifølge Jensen kunne skyteepisoden natt til mandag vært unngått om regjeringen hadde fulgt Frps råd.

— Dette ville aldri skjedd om Krekar hadde vært i forvaring. Det er verken i hans eller samfunnets interesse at han oppholder seg fritt i Oslo, sier Jensen.

Publisert: