Blant gjestene var Terje Rød-Larsen, som blant annet var med å tilrettelegge Oslo-avtalen og er venn av Peres, melder NRK.

— Sjansene for fredsløsning er ikke ute. Verken vi eller palestinerne har noe annet alternativ enn fred. Det er bedre å separere landet og leve sammen i fred. Det er vår agenda nå, sa han fra talerstolen i synagogen.

Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina mener Norge anerkjenner Israels okkupasjonspolitikk ved å invitere president Shimon Peres til landet. 25 organisasjoner har gått sammen om et felles opprop til regjeringen om å gi et tydelig signal til Shimon Peres om at Israels brudd på folkeretten ikke aksepteres.

Peres landet søndag ettermiddag på den militære flyplassen på Gardermoen med et lite, privat jetfly. 90-åringen var i godt humør og virket sprek da han kom ut av flyet, selv om han måtte ha støtte ned flytrappen.

Peres er invitert av kong Harald, og selve statsbesøket starter mandag. På programmet står blant annet en offisiell mottakelse på Slottsplassen, gallamiddag på slottet og lunsj på Akershus slott. Han skal møte stortingspresident Olemic Thommessen og statsminister Erna Solberg. Peres skal også holde et foredrag på Det Norske Nobelinstitutt. (©NTB)