- Flere nettverk skjuler barn for norsk barnevern

Hjalp 27 år gammel kvinne med å gjemme barnet sitt for barnevernet på Vestlandet.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Denne uken aksjonerte barnevernet med bistand fra lokalt politi hjemme hos et ektepar på Vestlandet. Der fant de den seks måneder gamle sønnen til 27-åringen, som hadde vært på rømmen fra politi og barnevern siden 5. mai, ifølge avisen.

Kvinnen skal ha fått hjelp av et barnevernskritisk, norsk nettverk som hevder det har internasjonale forgreninger, med både flukten og oppholdssted. Dette framgår også av barnevernets dokumenter i saken: «Mor har åpenbart fått hjelp av et nettverk som opererer på sosiale medier, til å holde seg i skjul, og det er nærliggende å tro at hun vil få videre hjelp fra disse».

Les også:

Les også

Gutt (17) sitter bak murene fordi barnevernet ikke finner plass

Barnevernssjefen på 27-åringens hjemsted sier han er kjent med at barnevernskritiske nettverk «fraråder foreldre å ta imot enkelte hjelpetiltak fra barnevernstjenesten, eksempelvis tiltak som sentre for foreldre og barn».

Lederen for nettverket bekrefter overfor Dagbladet at det bestemte seg for å hjelpe barnemoren uten å ha kjennskap til henne fra før.

— Det var et sjansespill. Folk googler oss og finner ut av vi er på «den andre siden» i forhold til barnevernet. Vi måtte bare gå ut ifra at dette var en kvinne som trengte vår hjelp, sier nettverkslederen.

Publisert

Les mer om dette temaet