Microsoft: - Avinstaller den siste oppdateringen

Windows 7-oppdatering lager problemer.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Selv om programvare-oppdateringer er ment å fikse feil og svakheter, hender det dessverre også at slike oppdateringer skaper nye problemer. Dette så vi for eksempel med en av de siste oppdateringene for Windows XP,som førte til endeløse omstarter på en rekke PC-er.

AmerikanskeComputerworldkan nå melde om en ny, alvorlig feil som har oppstått som en følge av de nye oppdateringene som Microsoft slapp til Windows tidligere denne måneden.

Spesifikt dreier det seg om sikkerhetsoppdateringen med kodenavnetMS14-045, som ble sluppet sammen med en rekke andre reparasjoner tirsdag 12. august og som skulle fikse et antall sårbarheter i Windows-kjernen.

«Blue Screen of Death»

Noen timer etter at oppdateringen var sluppet begynte brukere å melde om problemer på Windows 7-forumet. Problemene, som altså primært ser ut til å ha rammet Windows 7, går ut på at PC-er som har installert oppdateringen møtes av den såkalte «Stop 0x50»-feilmeldingen, også kalt «Blue Screen of Death».

Denne feilmeldingen innebærer at Windows simpelthen slutter å fungere for å forhindre at feilen gjør videre skade på operativsystemet. Brukeren som skrev det første innlegget om problemet på Windows-forumet klarte ikke engang å starte PC-en i sikkerhetsmodus etter å ha installert oppdateringen, mens andre har klart å finne midlertidige løsninger.

Det er uvisst akkurat hvor mange som er blitt rammet, men tråden på Windows-forumet har i skrivende stund godt over 400 innlegg, hvorav svært mange rapporterer om de samme opplevelsene.

— Avinstallér oppdateringen

Kort tid etter at rapportene om problemet dukket opp, oppdaterte Microsoft sininformasjonsside om MS14-045-oppdateringenmed en oppfordring om å rett og slett avinstallere oppdateringen, noe som skulle fikse saken.

- Microsoft er i ferd med å etterforske problemer forbundet med installeringen av denne oppdateringen, og vil komme med mer informasjon etter hvert. Microsoft anbefaler at kunder avinstallerer denne oppdateringen. Som et ekstra sikkerhetstiltak har vi også fjernet nedlastingslenken til oppdateringen, skriver selskapet.

For mer teknisk informasjon om problemene knyttet til oppdateringen og hvordan du avinstallerer den kan du gå til Microsoftskundestøtte-sider.

Er du rammet av problemet? Del gjerne dine erfaringer i kommentartråden under.

Snart kan du trolig prøve Windows 9:

Ifølge rykter er det kun få uker unna

Publisert
BT anbefaler

Fire ting du må vite om superstjernen som skal spille for 23.000 mennesker i Bergen

Artisten fra Dallas har vært en av de mest markante stemmene i den internasjonale popmusikken de siste ti årene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Slik ser det ut en time før superstjernen går på scenen

  2. Flere Argentum-ledere har fått millionutbetalinger

  3. – Dessverre ser det ut til at det blir ein del nedbør

  4. – Jeg har en viktig melding til dere som river andre ned

  5. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  6. Hordviktunnelen åpen igjen