Flere av de største mediene i India har viet saken stor oppmerksomhet, særlig da paret ble varetektsfengslet etter rettssaken som gikk i Oslo tingrett mandag og tirsdag forrige uke, ifølge Dagbladet.

Det indiske departementet for emigrerte indere sendte lørdag en representant til den norske ambassaden i New Delhi og ba om løslatelse, skriver The Hindu. I tillegg ønsker departementet at paret skal slippe straff dersom de blir kjent skyldige i mishandling.

— Skåldet med skje

Tiltalen beskriver ett eller flere tilfeller av mishandling. Blant annet skal foreldrene ha skåldet sin seks år gamle sønn med en varm skje og slått ham med et belte. Aktor har lagt ned påstand om 18 måneders fengsel for faren og 15 måneder for moren, melder Aftenposten. Dommen i saken faller mandag.

Times of India skriver at gutten hadde tisset på seg og at han fortalte læreren sin at foreldrene truet med å sende ham tilbake til India dersom han ikke klarte å holde seg. Ifølge Dagbladet har gutten ADHD.

Flybilletter

Faren kom til Norge for to år siden for å jobbe som datakonsulent, og resten av familien kom etter våren 2011.

Politiet fryktet at foreldreparet ikke ville komme tilbake til Norge for å sone en eventuell dom fordi de hadde flybilletter tilbake til India tirsdag, dagen etter domsavsigelsen. Men ifølge parets forsvarer, Adeline Brenden-Veisal, har de to hele tiden være samarbeidsvillige. Hun har ikke forståelse for varetektsfengslingen.

— Behandlingen er rystende, etter vårt syn. Dette er ekstremt skikkelige mennesker som har fulgt alle regler og gjort som de er blitt bedt om. Takken for dette er altså å bli fratatt passene sine og kastet på glattcelle, sier Brenden-Veisal til Aftenposten.

Barnevernet har konkludert med at foreldrene skal ha omsorgsretten for gutten.