Kortesjene med EU-toppene kjørte direkte fra Gardermoen til Slottet, hvor de samles for å hilse på kongeparet.

Flyene med Europas mektigste ledere landet i rad og rekke på snøkledd norsk jord mandag formiddag. Dette er den største samlingen stats— og regjeringssjefer som har ankommet Oslo samtidig.

Flyforbud

Flyene lander på den private og den militære delen av Gardermoen, melder NRK.

Angela Merkels fly landet like etter den italienske statsministeren Mario Monti. Frankrikes president François Hollande var den siste statsministeren fra de store landene som kom- Flyet hans landet like etter Merkels.

Det er innført flyforbud i Oslo-området i forbindelse med ankomstene.

De prominente gjestene blir tatt imot av en liten velkomstkomité med folk fra Nobelinstituttet og Utenriksdepartementet, før de går rett til bilene som kjører dem inn til Oslo. Kortesjene kan føre til forsinkelser på E6 inn til Oslo i formiddag.

- Spennende og krevende

Ifølge VG har også «Sex og singelliv»-stjernen Sarah Jessica Parker ankommet Norge. Hun skal lede fredspriskonserten på tirsdag sammen med skuespiller Gerard Butler.

— Jeg er veldig spent og forventningsfull til Oslo-oppholdet, sier hun til avisen.

Ved 12-tiden har Nobelprisgjestene begynt å ankomme Oslo rådhus.

Danmarks Helle Thorning-Schmidt var blant de første ut på den røde løperen.

Veien inn til rådhuset er dekket av en rød løper. Foran inngangen står ordfører Fabian Stang for å ta imot gjestene.

Norske politikere var blant de første som ankom rådhuset før seremonien, sammen med Thorning-Schmidt.

— Jeg har det meget bra og ser fram til seremonien, selv om det er både spennende og krevende, sa leder for Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland da han ankom rådhuset en liten time før seremonien starter.

Også Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad ankom en time før seremonien startet.Utdelingen skjer i rådhuset klokka 13