Det opplyser forsvarer Ida Andenæs til NRK.

Det var lørdag at to menn ble funnet alvorlig skadd i oppgangen til leiligheten sin på Etterstad i Oslo. Den ene av de skadde, en 40 år gammel mann, døde senere på sykehus.

Tilstanden til samboeren hans, en 35 år gammel mann, blir betegnet som alvorlig, men stabil.

Den 47 år gamle italieneren som nå er siktet for drap og drapsforsøk, ble pågrepet av politiet i Oslo sentrum sent søndag kveld. Pågripelsen skjedde innendørs og uten dramatikk, ifølge politiet.

Dømt for drapsforsøk

Den siktede italieneren er tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk i England, melder TV 2.

Under rettssaken i Snaresbrook Crown Court i London erkjente han drapsforsøk med kniv på sin tidligere samboer i et bokollektiv. Bakgrunnen for hendelsen var ifølge italieneren krangel om hvorvidt lyden fra en TV var for høy. I dommen heter det at bare flaks gjorde at en 23-åring som ble knivstukket i halsen, armen, brystet og skulderen, overlevde.

Dommen på seks års fengsel falt i januar 2009, men TV 2 har ikke opplysninger om når italieneren slapp ut av fengsel.

Ventet utenfor leiligheten

Ifølge TV 2 sto den siktede og ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal han ha angrepet dem med et stikkvåpen.

— Åstedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Begge var påført omfattende skader, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt søndag.

Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. Det er snakk om en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke. Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Naboer i lavblokken på Etterstad forteller til VG at de så «kvinnen» flykte nedover trappene.

— Håret så uekte ut, sier en kvinne som bor på stedet.

Den siktede har bodd og arbeidet i Oslo. Han skal tidligere ha hatt en relasjon til den skadde 35-åringen. Ingen av de involverte i saken er kjenninger av politiet.