AirAsia-gründer Anthony Francis Fernandes, til vanlig omtalt som Tony Fernandes, er konsernsjef for det malaysiske lavprisselskapet, som er blant de hurtigst voksende i verden. Med bakgrunn fra Warner Music og flyselskapet Virgin har han revolusjonert asiatisk luftfart og skal nå satse også på langdistanseruter. Han lover konkurranse med Norwegian på rutene mellom Bangkok og Skandinavia.

— Vi vil definitivt fly mellom Bangkok og Skandinavia, uten tvil. Markedet er stort nok for både oss og Norwegian, sier Fernandes til Dagens Næringsliv.

— Jeg elsker området og alle skandinaver vil jo til Bangkok. Det er morsommere å fly med oss, fordi vi har søte flyvertinner om bord og mer moro, sier Fernandes videre.

Fernandes, som nettopp kjøpt 50 langdistansefly fra Airbus-fly av typen A330neo til en pris på 90 milliarder kroner, hyller Kjos for å våge seg ut på det globale markedet.

Norwegian mener den nye konkurransen kommer som bestilt.

— Det er dette vi har predikert i lang tid: Vi er del av en global industri, og da kan vi ikke sitte her i Norge og lulle oss inn i at vi ikke er en del av den globale verden. Det er derfor vi må posisjonere oss som vi gjør, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.