Innbruddet ble først oppdaget torsdag, men politiet mener det skjedde allerede natt til 1. mai. De ber derfor om tips fra folk som kan ha sett personer eller kjøretøy i området den natten.

— Det er stjålet gullvarer og klokker for store verdier. Vi snakker om flere hundre tusen kroner, opplyser operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt til Firda.

Tyvene har kommet inn ved å knuse en rute og rive ned en lettvegg inn til gullsmeden. Politidistriktene i nabofylkene er varslet om saken.

— Det er langt fra utenkelig at det er snakk om mobile vinningskriminelle. Dette vitner om folk som vet hva de har vært ute etter, sier Vereide.

Natt til torsdag ble også Koren Optikk på et kjøpesenter i Rissa i Sør-Trøndelag utsatt for innbrudd. Forretningen selger gullsmedvarer, og det er sannsynligvis det tyvene har vært ute etter, ifølge Fosna-Folket.

Politiet setter dette tyveriet i sammenheng med et innbrudd i samme butikk en uke tidligere. Også her har tyvene slått i stykker et vindu for å komme seg inn. (©NTB)