— Vi har formelt overtatt saken. Det betyr ikke at det er åpnet etterforskning med tanke på at det har skjedd noe kriminelt, men vi må holde alle muligheter åpne, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Hun leder politiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Hun sier det er viktig at alle spor sikres så tidlig som mulig.

— Det er viktig at vi ikke glipper på noe i starten, legger hun til.

Vil ha flere tips

Rohde sier hennes seksjon samarbeider tett med andre enheter i politiet og at de ser så bredt som mulig på saken.

— Vi holder altså alle muligheter åpne og håper selvfølgelig at vi finner Sigrid i live, forklarer hun.

Politiet har fått inn over 100 tips, og disse blir gått gjennom av etterforskere.— Tipsene er vi veldig glade for, og publikum må fortsette å sende inn tips, sier Rohde. Hun er spesielt interessert i alle observasjoner og bevegelser mellom klokka 23.30 og 0.30 natt til søndag, da 16-åringen ble meldt savnet.

— Det er viktig for oss å komme i kontakt med personer som var i området: gående, løpende, syklende - eventuelt biler.

Trolig siste livstegn

I tillegg er politiet i ferd med å snakke med familie, venner og andre personer i Sigrids omgangskrets. Også dataspor blir undersøkt, og politiet har allerede begynt å hente inn videoopptak fra overvåkingskameraer i området.

— I det hele tatt kartlegger vi mest mulig rundt Sigrid. Det siste livstegnet fra henne tror vi var cirka kvart over tolv natt til søndag, sier Rohde. Politiinspektøren sier dette ikke er sikker informasjon og at hun derfor ikke kan si noe mer om hva slags livstegn det er snakk om.

Rohde gjentar også oppfordringen som ble gitt til publikum tidligere på dagen om å holde seg unna området mellom Skullerud og Haugerud i Østmarka.

— For å gjøre politiets arbeid lettere, ber vi folk om å legge turene til andre steder.

Kartlegger bevegelsene

Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant sent lørdag kveld. Skoene og mobiltelefonen hennes ble funnet i en barnehage på veien, og det er hørt skrik i området.

— Noe av kjernen i det vi jobber med er å finne ut nøyaktig hvilken vei hun tok hjem og hvem hun var i kontakt med, forklarer Rohde. Hun sier også at det ikke er noe som tyder på at 16-åringen var påvirket av noe da hun forsvant.

— Foreldrene til venninnen hun besøkte var hjemme, og det er ingen mistanke om at hun hadde drukket alkohol eller var beruset, sier politiinspektøren til NTB.

Mens hennes kolleger jobber parallelt på flere ulike felter, oppsummerer Rohde hva de alle har til felles:

— Vi leter etter Sigrid. Det er det vi gjør.