Den drepte manglet flere kroppsdeler da han ble funnet i et hus med til sammen fire kommunale leiligheter på Bigset i Hareid kommune fredag ettermiddag. Drapsvåpenet er foreløpig ukjent.

— Vi gjorde en pågripelse på Valderøy fredag kveld i forbindelse med en sak som ikke hadde sammenheng med drapet. Folk har roller i begge sakene, sier fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt under en pressekonferanse på Ulstein hotell i 16-tiden lørdag ettermiddag.

Han ønsket ikke å si mer om forbindelsen mellom de to sakene, eller om den pågrepne på Valderøy er den siktede mannen i 20-årene.

Ille tilredt

Den avdøde er trolig også en mann i 20-årene, opplyser politiet.

— Den døde er ille tilredt. Vedkommende mangler flere kroppsdeler. En person er pågrepet og siktet i saken, opplyste Bøen like før klokken 12 lørdag formiddag.

Politiet vil ikke si noe om hvilke kroppsdeler som var fjernet, men opplyste senere at kroppsdelene var funnet i leiligheten.

— Våre teknikere går nå gjennom leiligheten kvadratmeter for kvadratmeter. Vi søker også med hunder på eiendommen etter gjenstander som kan knyttes til drapet, sier Bøen til NTB.

Den avdøde er ennå ikke identifisert, men politiet opplyser at de har en god formening om hvem det er, og at mannens nærmeste familie er varslet. Han vil bli sendt til enten Ålesund eller Bergen for obduksjon.

Leiligheten der den drepte ble funnet tilhører en bekjent av den avdøde og den siktede.

Ikke avhørt

Den siktede, en mann i 20-årene, er norsk statsborger og bosatt på Sunnmøre. Han ble siktet for drapet natt til lørdag.

— Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt. Det vil sannsynligvis skje lørdag. Han er psykisk i stand til å bli avhørt, opplyser politimester Bøen til NTB.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Ålesund mandag. Politiet mistenker ikke at det er flere gjerningsmenn i saken.

Krimteknikere i gang

En etterforskningsgruppe på 36 politifolk fra Sunnmøre politidistrikt og Kripos arbeider med saken. De ni etterforskerne fra Kripos bistår med taktisk og teknisk etterforskning og bidrar til å lete etter elektroniske spor.

— Vi vurderer fortløpende hvor mange personer vi skal ha på saken, men det var en fordel for oss å komme godt ut, sier Bøen til NTB.

Politiet ber personer som har opplysninger som kan knyttes til saken, om å ta kontakt.

Redde naboer

De kommunale boligene ble oppført i nabolaget for rundt tre år siden, til store protester fra naboene i området.

Nabo Cecilie Bigset sier at naboene hadde ventet at noe kom til å skje.

— Vi advarte mot dette allerede når denne boligen ble bygget for noen år siden. Vi visste ikke hva vi ville få midt i byggefeltet her. Vi hadde ikke forventet at det skje noe så dramatisk, men at noe ville komme til å skje hadde vi ventet, sier Cecilie Bigset til TV 2.

Nabo Jeanette Klungsøyr sier til Sunnmørsposten at det har vært stor trafikk til og fra sosialboligen. (©NTB)