— Det er oppstått en sak som vi har vært kjent med siden slutten av oktober. Det gjelder to privatpersoner i FpU, sier FpUs generalsekretær Espen Teigen til Nettavisen NA24.

Lokallagslederen stiller seg uforstående til voldtektsanmeldelsen.

— Jeg benekter anklagen og stiller meg uforstående til denne anmeldelsen. Det er en veldig ubehagelig opplevelse å bli anmeldt for noe man ikke har gjort, sier han til avisa.

Overfor NTB ønsker Frp-leder Siv Jensen ikke å kommentere saken.

Permittert

Den anmeldte mannen er permittert fra vervet sitt. Generalsekretær Teigen har hatt et møte med kvinnen, og han understreker at ungdomspartiet tar saken alvorlig.

— Vi anbefalte kvinnen, hvis hun mente at noe ulovlig hadde skjedd, å anmelde saken til politiet, sier Teigen.

Ifølge anmeldelsen skjedde voldtekten i kvinnens leilighet lørdag 7. september i år - etter at de to hadde vært på byen sammen.

Hege Salomon er kvinnens bistandsadvokat.

— Jeg kan bekrefte at jeg representerer henne, og at det er levert inn en anmeldelse. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Salomon.

Tidligere sak

I september valgte to tillitsvalgte i Frp - begge i 30-årene - å trekke seg fra vervene sine etter å ha blitt anmeldt for voldtekt. Voldtekten skal ha skjedd på et nachspiel natt til onsdag 7. august etter en middag i forbindelse med valgkampoppstart på Frps partikontor i Oslo 6. august.

De to mennene nekter begge for å ha voldtatt kvinnen.