Et politihelikopter har også rykket ut, og kretser lørdag over Stavanger-området. Det er stort politioppbud både i Stavanger og Sandnes.

Stavanger Aftenblad skriver at gullsmed Otteren i Sandnes har stengt butikken lørdag formiddag. De øvrige gullsmedene i byen er åpne som vanlig, men det er ikke bekreftet at Otteren skal ha vært det mulige ransmålet.

— Vi har begrenset informasjon som vi kan gå ut med, men det jeg kan si er at vårt politidistrikt har mottatt opplysninger som vi ikke kan se bort fra. I den forbindelse har vi stilt mannskaper i beredskap med tanke på å avverge et mulig ran i distriktet, opplyser politiadvokat Lene Tesdal i Rogaland politidistrikt til NTB.

Beredskap

Hun opplyser at politiet satte stab like etter midnatt. I løpet av natten har politiet arbeidet med saken, og i den forbindelse ble ekstra mannskaper innkalt fra Oslo politidistrikt.

— Som ledd i dette arbeidet har vi innkalt ekstra mannskaper for å styrke beredskapen. Det innebærer blant annet bistand fra beredskapstroppen og politihelikopteret. Troppen og helikopteret er på plass, sier Tesdal.

Oslo politidistrikt opplyser til Dagbladet at Forsvaret har bistått med helikoptertransport av beredskapstroppen over fjellet.

Skuddsikre vester

Tesdal ønsker av hensyn til sakens natur ikke å gi nærmere informasjon om hva det mulige ranet innebærer.

Hennes kollega, politiadvokat Øyvind Haukland, vil overfor Stavanger Aftenblad heller ikke gi ytterligere opplysninger. Han ønsker ikke å si hvor mange mannskaper som er ute. Avisens reporter forteller at det er politi iført skuddsikre vester i Stavanger sentrum, at det står politi plassert i hver ende av Klubbgata og at helikopteret flyr over området. Flere politibiler har kjørt ned i en parkeringskjeller på Domkirkeplassen.

En tipser forteller til Rogalands Avis at politihelikoptret er i aktivitet over byen.

— Det hørtes ut som det kom ut Byfjorden først, før det svingte over oss og dreide mot sør igjen. Det fløy ganske lavt, rett over oss, sier tipseren.