Butikkjeden ICA kan komme til å legge ned alle sine butikker i Nord-Norge og distriktene hvis Konkurransetilsynet vender tommelen ned for innkjøpssamarbeidet med NorgesGruppen.

Torsdag skal konsernsjef Per Strömberg i ICA AB Sverige ha et møte med Konkurransetilsynet i Bergen. Der vil han argumentere sterkt for at samarbeidet med NorgesGruppen skal bli en realitet.

— Vi kommer til å vektlegge de positive sidene om tilsynet sier ja til avtalen, men også hva som kan bli konsekvensen om det blir nei, sier kommunikasjonsdirektør i ICA Norge, Bjørn Takle Friis, til Nationen.

Han er klokkeklar på hva som kommer til å skje om Konkurransetilsynet sier nei.

— Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier han. Årsaken er at logistikken er dyr og gjør at kjeden taper mye penger på butikker i sparsomt befolkede strøk.

En nedleggelse kan i verste fall ramme 98 Ica-eide butikker i Nord-Norge, 57 av dem i butikkonseptet Matkroken. I Sør-Norge er det 119 slike butikker som kan rammes.

Det er nå ett år siden NorgesGruppen og ICA skrev under den omstridte samarbeidsavtalen. Nå har tilsynet varslet at avgjørelsen tas i slutten av februar.

— Signalene tyder på at det kommer et varsel om stans av avtalen, sier Friis. (©NTB)