Det er allerede kjent at sporene i narkotikasaken i Aalbæk i Danmark, der en norsk hasjsmugler ble skutt og drept av dansk politi, pekte mot kriminelle personer i kretsen rundt Toska og flere av de andre som var sentrale i Nokas-ranet. Men også i flere andre narkotikasaker er dette miljøet involvert, skriver Dagbladet.

— Tungt kriminelt miljø

Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, mener at det tidligere ransmiljøet ennå er aktivt som nettverk.

— Vi ser på dette som et større miljø enn de som ble dømt i Nokas-saken. Kollektivt snakker vi om et et etablert, tungt kriminelt miljø, sier Aas.

Han mener at selv om mange i denne harde kjernen ble nøytralisert av Nokasdommene, så fortsatte resten av miljøet raskt med kriminelle sysler igjen.

— Man skal aldri undervurdere motparten, og her snakker vi om et potent kriminelt miljø, sier politisjefen.

Sentrale roller

Politiet ønsker ikke å si noe nærmere om hvilke konkrete saker miljøet knyttes til, utover at det dreier seg om sentrale roller.

Den tidligere politispaneren Johnny Brenna støtter analysen til politiet. Han mener at flere fra det gamle Nokasmiljøet har gått fra aksjonskriminalitet til narkotikakriminalitet.

David Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier at Toska ikke kan lastes for kriminaliteten som politiet i Oslo viser til.

— Hva personer som han kjente i tida før han havnet i fengsel eventuelt foretar seg, har ikke noe med han å gjøre, sier Storrvik til avisen.