Spesialenheten har avsluttet Monika-etterforskning

Spesialenheten for politisaker har gjort ferdig sin gransking av Hordaland politidistrikt.

Publisert Publisert

ÅSTEDET: Etter ni måneders etterforskning konkluderte politiet i 2012 med at det ikke lå noe kriminelt bak Monika Sviglinskajas død. Arkivfoto: Rune Sævig

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Saken er nå oversendt sjefen for Spesialenheten for politisaker for påtaleavgjørelse, skriver VG.

Advokat Halvor Hjelm-Hansen, som har ledet Spesialenhetens etterforskning, bekrefter overfor avisen at fire politifolk har fått status som mistenkt.

Les også

Enda en politimann mistenkt etter Monika-etterforskningen

— Det har vært en bred og omfattende etterforskning, og vi har nå avgitt vår innstilling. Prosessen videre nå, er at saken går til påtalemessig vurdering av sjefen for spesialenheten. Generelt sagt vil påtaleavgjørelser i saker hos spesialenheten dreie seg om tiltale, forelegg eller henleggelse, sier Hjelm-Hansen.Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Spor på åstedet utløste full drapsetterforskning. Ni måneder senere ble saken henlagt. Politiet mente det ikke lå noe straffbart bak jentas død og konkluderte med at det trolig dreide seg om et selvmord.

I mai i fjor ble saken gjenopptatt. Nå er morens tidligere samboer, en 32 år gammel voldsdømt litauer, pågrepet og siktet for forsettlig drap. (©NTB)

Publisert