— På grunn av brann i en av komponentene i Kilbotn transformatorstasjon, mistet store deler av forbrukerne i Harstad-regionen strømmen tirsdag kveld. Årsaken til branntilløpet er fremdeles ukjent, opplyste Statnett natt til onsdag.

Beboerne i Harstad-regionen mistet strømmen ved 23-tiden tirsdag. Klokken 4.20 natt til onsdag hadde de strømmen tilbake.

Innbyggerne i Lofoten var mindre heldige. Hele Lofoten ble mørklagt like før klokken 22 tirsdag kveld. Ved 4-tiden natt til onsdag var situasjonen den samme.

— Forbrukere i Lofoten er fremdeles strømløse, opplyser Statnett.

Lofotkraft opplyste på sitt nettsted like før klokken 4 at det fortsatt drives feilsøking på linjene.

— Vi ber alle våre kunder belage seg på at strømbruddet kan bli langvarig, opplyser selskapet.

Noen steder hadde i løpet av natten fått tilbake strømmen via lokale kraftstasjoner og en aggregatpark på Røst ble satt i drift.

Det var like før klokken 22 tirsdag kveld at Lofotkraft måtte kutte strømmen i hele Lofoten. Årsaken var et fasebrudd eller en jordfeil som krevde feilsøking. For å unngå skade på utstyr, valgte kraftselskapet å kutte strømforsyningen. Feilsøkingen pågikk fortsatt natt til onsdag.

Hovedlinjen inn til Lofoten er ifølge Lofotposten gammel og arbeid med å fornye den starter neste år. I fjor delte Lofotkraft ut en brosjyre til lokalbefolkningen med tips til hvordan man bør forholde seg ved langvarige strømbrudd.