Pelosi, som er leder for Demokratene i Representantenes hus, og som så sent som i 2011 var Husets president, skriver om sin bekymring i et brev til partifellen, transportminister Anthony Foxx, ifølge Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for brevet er den massive motstanden som Norwegian har møtt for sine planer for langdistanserutene der selskapet flyr med fly som er registrert i Irland, men med piloter og kabinpersonale som er basert i tredjeland.

Pelosi skriver i brevet at hun har over hundre kongressmedlemmer bak seg i motstanden mot Norwegian. Hun hevder i brevet til transportministeren at dersom han godkjenner søknaden, vil det ødelegge tilliten arbeidere i USA har til president Barack Obamas løfte om å beskytte amerikanske arbeidsplasser mot «urettferdig konkurranse», skriver avisen.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier brevet ikke endrer Norwegians planer, og avviser Pelosis bekymring for amerikanske arbeidsplasser.

— Norwegian bygger arbeidsplasser, også i USA. Både direkte og indirekte gjennom ringvirkninger. Vi har fått stor støtte fra turistindustrien i USA, sier Skånvik.

For å få lov til å fly med asiatisk personell på langdistanserutene registrerte selskapet i august i fjor Dreamliner-flyene i Irland. Norwegian har fått midlertidig dispensasjon fra Luftfartstilsynet for kravet om å registrere flyene i Norge. Driftstillatelsen fra Irland kom 12. februar i år, men selskapet venter nå på svar på søknaden om såkalte trafikkrettigheter i USA.