Påtalemyndigheten la mandag ned påstand for de tre tiltalte i saken som de siste ukene har gått i Sunnmøre tingrett.

Hovedtiltalte, en mann i 30-årene, er blant annet tiltalt for ett branntilløp i ett hybelhus Vatne i Haram kommune i 2006, for å ha gitt en annen mann oppdrag om å tenne på det samme hybelhuset året etter, samt for å ha gjort i stand en branninnretning på et annet hybelhus i byen i 2010. For denne mannen ber aktor om ni års fengsel, skriver Sunnmørsposten.

Den hovedtiltalte mannen sto som eier av begge husene som ble totalskadd i brannene. Totalt var 17 personer i livsfare i husene som ble påtent.

Den andre mannen, som er i 20-årene, er tiltalt for å ha tent på brennbart materiale i huset på Vatne. Her la aktor ned påstand om tre år og seks måneders ubetinget fengsel.

— Dette er en svært alvorlig tiltale, og begge er tiltalt etter mordbrannparagrafen, forteller statsadvokat Magne Nyborg til avisen.

I tillegg er en tredje mann tiltalt for å ha hjulpet hovedtiltalte, blant annet ved å være sjåfør. Statsadvokaten mener ett års ubetinget fengsel er passende straff for vedkommende. Aktor ber også om at de tre i fellesskap må betale en erstatning på til sammen 7 millioner kroner. (©NTB)