Asanmagasinet, såpen Asan sitt nettmagasin er med i rosa sløyfe kampanjen.

På nettsiden inviterer de Facebook-brukere til å like siden deres og spre bildebudskapet «Gode venninner deler alt, også hvordan man sjekker seg».

— Vi ble overrasket over at de fjernet bildene, de er jo tegnet, sier Anette Øhre Hallquist som er brandmanager i Cerroth.

- Fikk ligge en uke

Bildeserien viser hvordan venninner deler kunnskap om hvordan man sjekker brystene for forandringer for å forhindre brystkreft.

Bildene som ble lagt ut 1. oktober, fikk ligge en uke før det ble fjernet.

— Vi så at kampanjen ikke lå som den pleier, øverst på facebooksiden, og undersøkte hva som hadde skjedd, Anette Øhre Hallquist.

— Men samtidig må vi ha respekt for at Facebook har sine regler.

Dette tålte ikke Facebook

Facebook fjernet bilde uten å informere Asanmagasinet, fordi nakenbilder bryter med nettstedets regler. Det er nemlig ikke tillatt å poste innhold som skildrer nakenhet, eller som inneholder materiale av seksuell karakter, på Facebook, heter det i vilkårene til nettstedet.

Senere var magasinet i dialog med Facebook.

— Facebook sa at de har en policy som innebærer restriksjoner i materiell som viser nakenhet. Og da gjaldt det selv om det er til et veldedig formål, forteller Øhre Hallquist.

Etter at tegningen ble fjernet ønsket hun å spørre følgerne ha de syns om at bildene ble fjernet.

— Det er en del som har svart oss, og mange synes det vi har gjort er positivt, at vi støtter en god sak, sier Øhre Hallquist.

Dette mener følgerne

Nettsiden fikk 129 kommentarer på forespørselen, de fleste reagerer på at Facebook har fjernet tegningen.

— Jeg synes det er teit at bildene ble fjernet. Vi har da alle sett en naken kropp på et eller annet tidspunkt. Dette fremmer en veldig viktig sak og bildet er heller ikke pornografisk på noen som helst måte, sier Cecilie Sundli.

Andre følgere kommer med følgende uttalelser:

«Det er latterlig at de fjernet en så viktig kampanje. Det er utrolig viktig at folk er opplyst om denne kampanjen. Og damen med «synlig bryst», hun er jo TEGNET!! Det finnes mange andre sider hvor folk kan se bryster. Syns ikke dette var noen grunn til å fjerne kampanjen» .

«IDIOTI !!!!! E d virkelig så farlig å vise et bryst i en så viktig sak som bryst kreft?» .

Godkjent av kreftforeningen

«Kampanjen går på BRYSTkreft..... Hva er da mer naturlig enn en skisse av to bryster?? Sikkert noen sarte sjeler som har klaget... Er det mulig?!» .

Tegningen er godkjent av kreftforeningen, som står bak Rosa sløyfe-aksjonen, ifølge Øhre Hallquist.

Enkelte er også enig i Facebook sine restriksjoner:

«Har overhodet ingenting imot en synlig pupp eller to, men dette handler jo om å forholde seg til regler da. Og DE burde Asan satt seg inn i før de postet bildet.

Provosert eller ei, Facebook er et nettsamfunn med over en milliard brukere, det MÅ være regler for at det skal fungere. :-/» .

Hva mener du om at Facebook fjernet tegningene? Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor!