Politiet fikk melding om den dramatiske hendelsen i Bispegata klokken 23.45 mandag kveld.

— Meldingen vi fikk inn var at en mann hadde spiddet munnen på et smijernsgjerde ved Nidarosdomen, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

St. Olavs Hospital opplyser at den 36 år gamle mannen fra Trondheim er alvorlig skadd. Han ble natt til tirsdag behandlet ved intensivavdelingen og tilstanden hans betegnes som stabil.

Mannen ble funnet av en forbipasserende.

Må operere ut gjerdebiten

Da politiet kom til stedet fant de en veltet sykkel ved gjerdet.

— Mannen satt rett og slett fast og hadde en gjerdepigg gjennom haka. Brannvesenet måtte kappe av gjerdet og så blir det opp til legene ved St. Olavs Hospital å operere ut biten som sitter fast i hodet hans, forklarer Kimo.

Politiet er ikke sikre på hendelsesforløpet, men ifølge Kimo tyder mye på at ulykken skyldes en sykkelvelt. Mannen vil bli avhørt når tilstanden hans bedrer seg.

Måtte skjære ham løs

Brannmester Stig Lunde ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag sier at de fikk et oppdrag i Bispegata i Trondheim av AMK-sentralen.

— Vi fikk beskjed om å sage ham løs. Vi brukte skjærefil og det tok noen minutter før vi var ferdig. Mannen var mer eller mindre bevisst hele veien, sier Lunde.

SPIDDET: En av piggene på gjerdet måtte sages over slik at mannen kunne komme løs.
JOAKIM SLETTEBAK WANGEN